Portfolio van het Cafe de Punt

In juli 1980 viel er toch een klapper in IJsselstein. Hoezo, wat dan zul je denken.
De hoofdprijs van de Staatsloterij viel in het kleine apestadje. In die tijd nog het onvoorstelbare bedrag van 500.000 keiharde guldens . Een bedrag waar je alleen maar van kon dromen.
Maar nu werd een droom toch echt werkelijkheid.
De familie Van Woudenberg won deze gigantische prijs en een droom, het kopen van een eigen café, kon waargemaakt worden. Nu wilde het geval dat Jan van Woudenberg sr. al in een café werkte en wel die van Appie Brand, café  de Pauw.
Wat was er logischer dan te kijken of dit café gekocht kon worden. En ja, het geluk lachte nog meer toe,  want Appie was  bereid om dit over te doen aan Jan sr.. Jan noemde het café De Punt en maakte er gelijk een ‘familiecafé’ van.
Jan sr. , moeder Jen, Thea, Marian, Johan en Connie  Van Woudenberg gingen in dit café werken. Een café waar van jong tot oud iedereen van harte welkom was en nog steeds is.

Het biljarten nam gelijk een belangrijke plaats in. Biljartvereniging Robin Hood werd opgericht (en bestaat nog steeds) en vele teams van omliggende horecagelegenheden (denk aan Het Wapen van IJsselstein, De Vriendschap, De Herberg, De plaats en ’t Groene Hart hebben hier heel wat fanatieke maar ook gezellige speelavonden met Jan sr. meegemaakt.

Echter sloeg in 1993 het noodlot toe. Jan sr. overleed totaal onverwachts. Dit was een groot verlies voor de familie. Het café bleef echter wel in de familie. In april 1996 zijn Jan jr. en Johan van Woudenberg de nieuwe eigenaren van De Punt geworden. Men pakte het gelijk groots aan. Er werd verbouwd , maar de sfeer en uitstraling van een donkerbruine kroeg moest behouden blijven. En dat is zeker gelukt.