Het begin van Cafe de Punt

In juli 1980 viel er toch een klapper in IJsselstein. Hoezo, wat dan zul je denken.
De hoofdprijs van de Staatsloterij viel in het kleine apestadje. In die tijd nog het onvoorstelbare bedrag van 500.000 keiharde guldens .
Een bedrag waar je alleen maar van kon dromen.
Maar nu werd een droom toch echt werkelijkheid.
De familie Van Woudenberg won deze gigantische prijs en een droom, het kopen van een eigen café, kon waargemaakt worden.
Nu wilde het geval dat Jan van Woudenberg sr. al in een café werkte en wel die van Appie Brand, café  de Pauw.
Wat was er logischer dan te kijken of dit café gekocht kon worden. En ja, het geluk lachte nog meer toe,  want Appie was  bereid om dit over te doen aan Jan sr..
Jan noemde het café De Punt en maakte er gelijk een ‘familiecafé’ van.

Jan sr. , moeder Jen, Thea, Marian, Johan en Connie  Van Woudenberg gingen in dit café werken. Een café waar van jong tot oud iedereen van harte welkom was en nog steeds is.

Het biljarten nam gelijk een belangrijke plaats in. Biljartvereniging Robin Hood werd opgericht (en bestaat nog steeds) en vele teams van omliggende horecagelegenheden (denk aan Het Wapen van IJsselstein, De Vriendschap, De Herberg, De plaats en ’t Groene Hart hebben hier heel wat fanatieke maar ook gezellige speelavonden met Jan sr. meegemaakt.

Echter sloeg in 1993 het noodlot toe. Jan sr. overleed totaal onverwachts. Dit was een groot verlies voor de familie. Het café bleef echter wel in de familie. In april 1996 zijn Jan jr. en Johan van Woudenberg de nieuwe eigenaren van De Punt geworden. Men pakte het gelijk groots aan. Er werd verbouwd , maar de sfeer en uitstraling van een donkerbruine kroeg moest behouden blijven.
En dat is zeker gelukt.

Gestart werd met het geven van diverse feesten. Frans Bauer is tot 3 maal toe wezen optreden, Peter Beense heeft de sterren van de hemel gezongen, Harry Slinger (denk aan Drukwerk) kwam langs  en ook aankomende artiesten kwamen langs.
Karikatuur-Café-de-Punt
Het 25- jarig bestaan van café De Punt is helemaal groots gevierd. Er werd 3 dagen lang gefeest!!
Op vrijdagavond werd begonnen met een grandioze karaoke avond en werd namens de vaste cafébezoekers en de biljartverenigingen diverse cadeaus aangeboden. Eén van de cadeaus bestond uit een deur met glas-in-lood ramen met een afbeelding van Jan sr. er in.

DSC00453Deze heeft nu een prominente plaats in het café (wanneer men de biljartzaal in loopt kan dit niet missen).
Zaterdagavond was er een optreden van Michael Oomen en Rick van der Kroon. En wederom barstte er een groot feest los wat tot in de late uurtjes duurde.
Zondagmiddag was het voor de ouderen onder de bezoekers een topmiddag. De Jets gaven een optreden in het zaaltje en daar ging menig beentje van de vloer. Vervolgens zongen Henk en René vele meezingers waardoor de sfeer er goed in bleef.
Deze dag was een grootse afsluiting van een heel feestweekend. Velen hadden de maandag daarna vrij genomen om bij te komen. Dat was na 3 dagen feesten ook hard nodig. Men is echter niet gestopt met het organiseren van gezellige avonden/middagen. Te denken valt hierbij aan het kaarten 1 maal per maand (informatie onder evenementen), de onderlinge biljartcompetitie waaraan 12 teams deelnemen (voor speelavonden zie biljartvereniging),  de gezellige oudejaarsbijeenkomst met de beroemde lekkere kippekluifjes etc. etc..
Kortom, een café waar tot op de dag van vandaag nog volop beweging in zit en van alles staat te gebeuren en waar de uitbaters Johan en Jan jr. samen met Ed, Marian en Ellen nog steeds iedereen van harte welkom heten.